JULIA KARLSSON

Kategori: Tips & tricks

Mina tre sätt att slappna av

Ännu en ledig dag för min del, en dag som jag har valt att ta vara på. Eftersom senaste tiden har varit otroligt stressig i mitt huvud och jag har mått väldigt dåligt av det, bestämde jag mig för att ta det lugnt denna dag. Inte bara ta det lugnt med att inte göra något, för det fungerar verkligen inte för min del. Jag kan jobba hur mycket som helst eller hur lite som helst, men ändå uppleva samma mängd stress. För att slappna av så kan jag inte ligga i sängen en hel dag eller så, det är inte lugn för mig. För mig handlar det mer om lugn i skallen, för oavsett hur många timmar jag spenderar i sängen framför en serie så kan jag fortfarande vara stressad. För det som gör mig mest stressad, är alla tankar och att jag tänker så otroligt mycket på allt och inget. 
Så för att hitta mitt lugn har jag en del saker som verkligen fungerar för mig, mitt sätt att tanka kraft. Jag borde verkligen föra in dessa mer i min vardag för att kunna hitta mitt lugn oftare så jag slipper springa runt och vara jättestressad. Men ja, jag jobbar på det för fullt!

Först och främst är träning en viktig del för mig. Idag kändes min kropp fysiskt redo efter att inte ha varit på topp under senaste veckan. Så jag började dagen med ett intervallpass i löpspåret som dessutom ligger i skogen. Skogen för mig är en fristad, så härligt att spendera tid där. Så när jag är ute och löper, springer jag oftast i skog bara för jag trivs i naturen så bra. På vägen tillbaka hittade jag lite blåbär och hallon som jag åt lite av, innan jag sprang hemåt. 
Träning tömmer mina tankar på oro och även om det kanske låter konstigt, blir mitt huvud lugnt av träning. 
I vanliga fall är min hjärna så van vid att vara på high speed så när jag tränar, sätts ett helt nytt fokus in som får den att slappna av. Så till exempel om jag har alldeles för mycket att tänka på eller om jag fastnat i plugg när jag gick i skolan, då hjälper alltid träning för mig. 

Jag blir också otroligt avslappnad av att läsa på en plats där jag verkligen trivs. Så idag tog jag min bok, satte mig i solstolen mitt bland alla blommor, njöt av värmen och hur grönt det var omkring mig. Genom att läsa, så kommer jag bort från den stress som får min hjärna att gå på high speed. Det blir som en paus från allt det jobbiga, en väldigt viktig paus. 

Sist men inte minst så är mitt allra bästa sätt att slappna av och koppla bort ångest samt stress, att skriva. Jag älskar att skriva. Det kan vara om allt jag känner, en påhittad historia eller en händelse som jag vill minnas. Det kan handla om allt möjligt. Men jag älskar att sätta ord på saker. Jag älskar att skriva ned exakt vad som pågår i min hjärna, det får den att slappna av och släppa taget om onödiga saker som tar plats där.

Så välkommen in lite i min hjärnas avslappningsstunder, de behöver mer plats än vad jag ger dem. De får mig att må så bra och får mig att känna mig lugn. 
Så hädanefter lovar jag att fortsätta jobba för att få bort stressen från mig. Den får mig inte att må bra överhuvudtaget. 
Så hitta era sätt att slappna av, för det är verkligen nödvändigt!

Puss & kram.

 

Tips: Presenter inför studenten

Nu närmar sig studenten med stormsteg! Jag tänkte ge lite tips på vad man kan önska sig i present, där jag har utgått från mig själv. 

- En fin servering av ett porslin från något märke. 

- Vinglas att samla på.

- Smycken med någon betydelse, exempelvis berlock till armband eller ett par speciella örhängen.

- Klocka

- Bestick eller annat som kan vara användbart när man flyttar hemifrån.

- Om man är riktigt tråkig kan man också ta standardalternativet: pengar

Puss & kram. 

Upp