JULIA KARLSSON

Femtusen kronor senare men ett steg närmre avresa

Nu är jag precis hemkommen från att ha varit i några butiker tillsammans med min mamma. På inköpslistan fanns en del saker inför Tanzania resan och med mig fick jag två ryggsäckar samt ett par vandringsskor. 

Vandringsskorna betalade jag 2500 kronor för vilket helt klart är värt det. Jag ska gå i dem en hel vecka i sträck och jag har oerhört känsliga fötter. Därför valde jag ett par som satt perfekt runt min fot som också gjorde att priset steg en del. 

Dock så blev priset bättre på ryggsäckarna. 
Den till vänster kostade 1500 kronor och var en riktigt guldklimp. Jag älskade den och den kändes inte ens på mina axlar. Totalt ligger den på 40 liter vilket gör att den rymmer all packning jag behöver för att ta mig iväg på de utflykter jag ska på. Den kommer vara perfekt till Kilimanjaro och safarin, så jag är verkligen nöjd med den!

Den till höger på bilden ovanför ligger däremor på 70 liter och är en typisk backpacking ryggsäck. Den kostade enbart 599 kronor för det var ett erbjudande, dock är jag osäker på om jag verkligen behöver ha två stycken ryggsäckar och framförallt om jag behöver denna stora. För jag ska inte förflytta mig så mycket med all packning, därför kanske enbart en vanlig resväska plus den mindre väskan räcker. Så kanske blir en retur på denna, ska fundera på det lite mer. 

Så nu börjar det på riktigt. Nu är ryggsäckarna och skor köpta, med enbart 48 dagar kvar försöker jag förstå att jag nu är i full gång med mina förberedelser inför resan!

Puss & kram.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas