JULIA KARLSSON

Beyonce på Friends Arena

Jag tror inte ni kan förstå hur lycklig jag var under dessa två timmar. Beyonce är för mig, förebildernas förebild. Hon har inspirerat mig, hjälpt mig genom motgångar och delat min glädje i framgångar. Hon är min största förebild och jag var så lycklig att hela jag hoppade upp och ned hela konserten. Hon var så fantastisk, helt amazing. Jag finner inga ord om hur bra konserten var, hur jäkla grym hon är på att dansa, röra sig och sjunga på scenen. Jag finner inga ord om hur mycket power det är i den där kvinnan, det är som om hon inte är mänsklig. 

Jag fick se min allra största idol, jag var i samma lokal som henne. Jag kände det genom hela min kropp, hur mycket hon och hennes låtar faktiskt betyder för mig. Hur varje låt har en mening för mig och hur varje steg hon tog inspirerade mig till att fortsätta min väg. 

Wow, tack för att du kom till Sverige och tack för att jag fick vara där. 

Tisdagen den tjugosjätte juli

Hej och hallå där! Igår var det tisdag och efter heldagar fulla med jobb så var jag äntligen ledig. Denna tisdag började med en mysig frukost tillsammans med saknade Nellie. Jag mötte upp henne, köpte en supergod mozarellasmörgås, iste och latte för att bara sitta i två timmar med min favorit. Vi pratade om allt möjligt och när jag gick därifrån var jag lugn och glad. 
Efter det hämtade jag upp Elin på sitt jobb för att glida iväg till Stockholm och Mall of Scandinavia. Hon skulle köpa en väska och vi gick runt i diverse butiker också. Det var dock otroligt mycket folk i och med att många tog sig till Solna för att gå på Beyoncés konsert. Och vet ni vad? Det skulle jag också göra!

Efter att ha längtat efter den här konserten så himla länge (ingen överdrift) så var dagen äntligen här. Så runt klockan 17 mötte jag upp Maja för att gå till Friends arena och ha den bästa kvällen på länge! Det kommer komma ett eget inlägg om just konserten också, så håll ögonen öppna. 

Min tisdag var verkligen super, 
puss & kram!

En måndagskväll

I måndags så jobbade jag hela 10,5 timme innan det var dags att stämpla ut efter en jobbig dag. Ännu bättre att stämpla ut när jag vet om att nästkommande dagar kommer vara lediga och fulla av roligheter istället för jobb. Jag tog istället vara på måndagskvällen och det härliga vädret genom att åka in till stan för att möta upp Ines & Linn för middag. Vi åt jättegod mat på Al Forno och hade även så mysigt. 

Avslutade kvällen sen på Årummet tillsammans med kaffe och dem som sällskap. Så tack tjejer för en härlig kväll!
Puss & kram.

Pest eller kolera

1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink? Lätt fint hår och utan smink då mitt hår är världens krull i vanliga fall och personligen anser jag att håret skapar en bättre helhet än sminket. 

2. Handla på nätet eller i verkligheten resten av livet? Helt klart i verkligheten. 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv? Nätet, för då kan man alltid ta gamla godingar men ändå av andra märken än H&M. 

4. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg? Ful klippning!! Man kan alltid sätta upp håret eller liknande. 

5. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller allt ditt smink? Allt smink. Mina skor är mitt allt. 

6. Hål i alla jeansen eller hål i alla shortsen? Hål i alla shortsen då Sverige knappt erbjuder något shortsväder. 

7. Inga ögonfransar eller inga ögonbryn? Inga ögonfransar då ögonbrynen verkligen gör hela ansiktet. 

8. Leva med lockigt eller rakt hår resten av livet? Krulltotten säger självklart rakt hår. 

9. Leva med korta och naturliga naglar, eller långa fake naglar resten av livet? Korta naturliga. 

10. Du måste utesluta en av de tre färgerna från din garderob, vilken färg blir det: Grått/vitt/svart? Att denna fråga ens får ställas? Själv har man nästan enbart dessa färger i sin garderob.. Men grå isåfall, de andra är viktigare. 

Fredagen den tjugoandra juli

Hej på er en fredag som denna! Jag har inte haft mycket för mig idag förutom det ni ser på bilderna ovanför. Jag har solat, käkat hemmaplockade körsbär och åkt på en del ärenden. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet, ett pass på tretton timmar.. Ska väl bli lite jobbigt, men lär gå vägen ändå. 
Enbart elva pass kvar tills jag går på tre och en halv månads tjänstledighet. 

Hoppas ni har haft en bra fredag, 
puss & kram!

En torsdag skapad av höjdpunkter

Jag somnade redan klockan 20.30 igår kväll i min säng. Sov lite knakigt fram tills klockan ringde ungefär vid fyra då det var dags för mig att åka till jobbet. Ett pass 5-15 väntade denna torsdag, som jag faktiskt var rätt redo för efter två dagar av ledigt. På jobbet gick det bra, efter en lugn frukost så blev det en bättre lunch och jag lämnade jobbet med bra resultat ändå. Nu har jag bara några få pass innan jag går på tjänstledighet i tre månader för att resa!

När jag kom hem var jag på strålande humör för att min syster hade kommit på besök. Min syster hon är en ren ängel, räddar en när man behöver det som mest och fyller ut hjärtat med ren kärlek. Ja, hon är helt enkelt bäst. 
Vi satt i solen ett tag tillsammans med mamma och pratade en del om rätt viktiga saker. Härligt nog hade min mamma också fått tillåtelse av sin läkare att åka på resan som är planerad i höst vilket gjorde hela min dag! Betyder så mycket för mig att göra bland de bästa sakerna jag vet tillsammans med de personer jag älskar allra mest. 

Jag och min syster tog sedan varsin mobil och varsin burk i handen. Ut i skogen för att plocka blåbär till en hemmagjord paj och Pokémon i högsta hugg. Bra kombo, javisst!
När vi kom hem var det dags att baka ihop den där pajen och sedan äta den tillsammans med morfar och mamma. 

Efter fikat så skulle min syster dra sig till Enköping igen så då passade jag och mamma att ta oss ut på en promenad i det härliga sommarvädret. Vill också tillägga att jag totalt älskar att bo i Bergsbrunna, det är så fint. Man kan hitta natur så som åkrar och skog, men ändå ha det så nära stan.
Jag har verkligen tankat energi av att först vara tillsammans med min syster och familj för att sedan fortsätta kvällen med en alldeles underbar promenad med mamma. 
Henne kan man prata med så mycket och oavsett hur sårbar man blir av allt man pratar om, blir man alltid starkare efter ett samtal med henne. Älskade mamsen. 

Ärligt talat, sådana här dagar lever man för. Att kunna spendera tio timmar på jobbet men ändå inte vara trött för att människor runt omkring en ger så mycket energi. Att kunna toppa sin vardag med små guldstunder och enbart bara njuta av den. Jag är så otroligt tacksam över sådana här dagar, att de existerar i mitt liv. 
Puss & kram.

Min lilla hörna

Ja, det hänger en elefant på min vägg. En elefant som jag fick av min syster och hennes sambo Richard i studentpresent, en tavla som ska representera min resa. Så välkommen till mitt lilla hörn i mitt rum. Här finner jag inspiration, glädje och ro. Här smider jag planer om framtiden och skriver texter om allt jag känner. 
Jag ville bara visa er hur fin min elefant är och hur fin min lilla hörna är. 
Här trivs jag. 

Puss & kram.

Framtiden: Jag vill skapa förändring

Jag åker snart iväg på en resa. Jag har skrivit om den mycket nu, för den ligger så nära och den är en av mina drömmar. Jag har drömt om den i tre år och velat göra den så länge. Den har inte bara varit en motivation till att stå alla timmar på jobbet eller för att klara av skolan. Den har inte bara varit en dröm för att det är en intressant resa. 
Den är en del till varför jag valt att jobba stenhårt på sidan av skolan under min gymnasietid. Den är en del i varför jag slitit så hårt i skolan för att uppnå bra betyg. 
Den är en del av det som jag vill ha i min framtid. 

Min resa kommer vara en fortsättning på det jag vill göra i framtiden. Den kommer inkludera erfarenheter som kommer gynna mig i framtiden. Inte nog med att den innehåller så bra praktiska erfarenheter utan också sådant som kommer få mig att utvecklas som person. 
I år tog jag studenten och gick ut med betyg som var över min förväntan. För när jag själv insåg det, var jag chockad över vad jag själv har klarat av. För efter att ha kämpat så himla hårt genom alla år i skolan, att redan från när jag var liten fick höra orden "sätt inte så stor press på dig själv Julia", så bevisar jag återigen att det totalt har varit värt det. 
För ett mål har alltid funnits i mitt bakhuvud: att kunna bli det som jag verkligen vill bli och kunna arbeta med det jag verkligen vill arbeta med. 

En lång väg är kvar, för att vara mer specifik så är det flera år av studier kvar. Men oj sådan lång väg jag redan har gått. För när antagningsbeskeden kom inför högskolan denna höst, så såg jag att jag kunde komma in på högskoleprogrammet med riktigt höga intagningspoäng, som jag ville komma in på även om jag i år inte sökte. Jag har, tack vare mitt hårda slit i skolan, alla möjligheter att kunna läsa vidare till det jag vill bli även fast det är en svår utbildning. För jag blev chockad över vad jag har klarat av och att jag faktiskt, alldeles själv, har skapat möjligheter till att utbilda mig till att bli något som faktiskt anses vara svårt att uppnå. Jag ger mig själv en klapp på axeln för den väg jag gått och ger mig själv en spark i baken för att klara av det som väntas. För om det är någon som ska klara av det, ja, då är fasiken jag. 

Så ja, vad vill jag bli? Den här resan är som sagt en av mina drömmar. För den inkluderas i det som jag vill bli. Jag tror så himla mycket på mänskliga rättigheter och jag tror stenhårt på att alla borde ha samma möjligheter i livet oavsett bakgrund, kön, etnicitet, religion eller hudfärg. Jag vill att varje barn ska kunna växa upp i en miljö som är rättvis, där de får chansen att skapa sin egna framtid efter precis vad de vill. För alla människor bör ha rätt till att kunna uppnå sina drömmar.

Jag hade tur som föddes i Sverige, ett land där jag har chans att göra det jag vill göra. Så jag anser att det är min plikt att hjälpa andra, att se andra och att skapa möjligheter för andra. Så dessa barn som jag kommer arbeta med i Tanzania, att de ska kunna få samma möjligheter som jag har. För de förtjänar det. De förtjänar utbildning, glädje och ett liv som är värt att leva. 

Självklart vet jag om att bara genom att resa ner till Tanzania och spendera två månader där, så kommer jag inte rädda hela världen. Det vet jag. Men därför har jag slitit så hårt under min skolgång, därför har jag drömt i flera år om att få göra denna resa och därför har jag drömmar som jag lovar er att jag kommer nå. 

För att jag ska kunna utbilda mig mer, kunna arbeta med mänskliga rättigheter och människor på heltid. 
För att jag vill lämna denna planet och kunna säga: Jag var här och jag gjorde mitt bästa. Inte för mig själv, utan för alla andra. 

Alla små drömmar jag har kan jag summera in i en enda stor. Jag vill arbeta varje dag för att göra förändring för andra människor. 
Så mitt syfte på den här planeten, det är att fortsätta jobba mot detta. Så min resa, det är inte bara en dröm för min skull och för min framtids skull. Den är en dröm som jag vill kunna sätta fotspår på denna jord och kunna göra den till en bättre plats för alla. Bara min insats kan inte förändra allt, men jag vill att den ska vara en del för det stora hela. 

Så jag ska fortsätta att ge det jag har till alla människor som förtjänar det. Jag tänker börja det med att resa till Tanzania där jag ska ta hand om barn och lära ut engelska. 
Jag tänker fortsätta det genom att utbilda mig för att kunna arbeta med mänskliga rättigheter på heltid. Jag är så säker på att min plats på jorden är till för det.

Mina tre sätt att slappna av

Ännu en ledig dag för min del, en dag som jag har valt att ta vara på. Eftersom senaste tiden har varit otroligt stressig i mitt huvud och jag har mått väldigt dåligt av det, bestämde jag mig för att ta det lugnt denna dag. Inte bara ta det lugnt med att inte göra något, för det fungerar verkligen inte för min del. Jag kan jobba hur mycket som helst eller hur lite som helst, men ändå uppleva samma mängd stress. För att slappna av så kan jag inte ligga i sängen en hel dag eller så, det är inte lugn för mig. För mig handlar det mer om lugn i skallen, för oavsett hur många timmar jag spenderar i sängen framför en serie så kan jag fortfarande vara stressad. För det som gör mig mest stressad, är alla tankar och att jag tänker så otroligt mycket på allt och inget. 
Så för att hitta mitt lugn har jag en del saker som verkligen fungerar för mig, mitt sätt att tanka kraft. Jag borde verkligen föra in dessa mer i min vardag för att kunna hitta mitt lugn oftare så jag slipper springa runt och vara jättestressad. Men ja, jag jobbar på det för fullt!

Först och främst är träning en viktig del för mig. Idag kändes min kropp fysiskt redo efter att inte ha varit på topp under senaste veckan. Så jag började dagen med ett intervallpass i löpspåret som dessutom ligger i skogen. Skogen för mig är en fristad, så härligt att spendera tid där. Så när jag är ute och löper, springer jag oftast i skog bara för jag trivs i naturen så bra. På vägen tillbaka hittade jag lite blåbär och hallon som jag åt lite av, innan jag sprang hemåt. 
Träning tömmer mina tankar på oro och även om det kanske låter konstigt, blir mitt huvud lugnt av träning. 
I vanliga fall är min hjärna så van vid att vara på high speed så när jag tränar, sätts ett helt nytt fokus in som får den att slappna av. Så till exempel om jag har alldeles för mycket att tänka på eller om jag fastnat i plugg när jag gick i skolan, då hjälper alltid träning för mig. 

Jag blir också otroligt avslappnad av att läsa på en plats där jag verkligen trivs. Så idag tog jag min bok, satte mig i solstolen mitt bland alla blommor, njöt av värmen och hur grönt det var omkring mig. Genom att läsa, så kommer jag bort från den stress som får min hjärna att gå på high speed. Det blir som en paus från allt det jobbiga, en väldigt viktig paus. 

Sist men inte minst så är mitt allra bästa sätt att slappna av och koppla bort ångest samt stress, att skriva. Jag älskar att skriva. Det kan vara om allt jag känner, en påhittad historia eller en händelse som jag vill minnas. Det kan handla om allt möjligt. Men jag älskar att sätta ord på saker. Jag älskar att skriva ned exakt vad som pågår i min hjärna, det får den att slappna av och släppa taget om onödiga saker som tar plats där.

Så välkommen in lite i min hjärnas avslappningsstunder, de behöver mer plats än vad jag ger dem. De får mig att må så bra och får mig att känna mig lugn. 
Så hädanefter lovar jag att fortsätta jobba för att få bort stressen från mig. Den får mig inte att må bra överhuvudtaget. 
Så hitta era sätt att slappna av, för det är verkligen nödvändigt!

Puss & kram.

 

Nittonde juli tvåtusensexton

Efter ett par riktigt tuffa dagar med mycket jobb och en konstig trötthet, svaghet samt snurrighet i min kropp har jag äntligen två lediga dagar. Så denna onsdag började jag med en redig sovmorgon vilket var superskönt. Därefter gick jag upp, käkade lite frukost på sängen och sedan så bäddade jag rent i min säng. Egentligen hade jag planerat att göra en massa saker idag, men ärligt talat så orkade jag bara inte. Att till exempel ta hand om tvätt eller städning kändes inte så lockande och då beslöt jag mig för att det får vänta ännu en dag till. Ibland måste man bara släppa taget av alla måsten, framförallt om man mått så dåligt den senaste tiden pågrund av stress. 

Jag åkte iallafall iväg en liten sväng för att hämta ut ett paket med två par nya solglasögon som jag blev sjukt nöjd med. Jag passade också på att köpa regnskydd till mina ryggsäckar så då är ännu en punkt på min lista inför resan avbockad!
Jag köpte även med mig Max hem för tänkte lyxa till det lite. För när tanken slog mig att jag snart kommer enbart leva på majsgröt i två månader, är det bara att passa på att njuta lite extra av alla svenska godsaker som jag kommer att sakna. 

Nu ligger jag i min säng, får se vad kvällen erbjuder. Det som är lite tjusningen i att vara ledig!
Puss & kram.

Två matbilder får summera de senaste dagarna

Hej på er! Jag sitter just nu tillsammans med Ines och Linn hemma hos mig efter en god måltid av tacos. De senaste dagarna har bestått av jobb och härligt umgänge.
Efter jobbet i tisdags gled jag iväg till IKEA för att möta upp Elin och Stina. Efter en tur där inne och betalningen så åkte Elin med sin pappa hem och jag gled iväg tillsammans med Stina till hennes nya lägenhet. Efter att ha handlat inför en supergod middag så fick jag äntligen se hennes superfina lägenhet! 
Att prata hela kvällen med denna tjej och äta en supergod middag med henne, var verkligen kvalitétstid.

På onsdagen var det dags för ett stängningspass på jobbet och efter det en utgång med tjejerna. Men jag valde att vara nykter denna gång för att smidigast ta mig fram och tillbaka med bilen samt att jag inte har varit speciellt sugen på alkohol alls den senaste tiden. Det var ändå en rolig kväll med härliga människor! 

Strax efter tre var jag hemma och somnade skönt i min säng. Dock vaknade jag redan klockan sju på morgonen av en hemsk mensvärk, så fick ta en tablett och sedan somnade jag om. Vaknade sedan upp och fick meddelande från Ines och Linn som var påväg till mig. Spontant blev det en mysdag med tacos och godis vilket verkligen var supermysigt på min enda lediga dag denna vecka. 

Så de senaste dagarna har varit fullspäckade och jag försöker ta vara på tiden som är kvar innan jag åker iväg på min resa. Exakt en månad kvar idag, så ska fortsätta att försöka jobba samt träffa alla människor jag har runt omkring mig så mycket jag bara kan! 
Imorgon väntas jobb klockan 5-15, så ska sova tidigt ikväll för att orka med det. 

Hoppas ni har haft en fin dag, 
puss & kram!

Framkallade bilder från min student

När jag var hos min syster i söndags så överraskade hon mig med lite framkallade bilder från hennes kamera. Bilderna var från min student (för ja, man kan inte få nog av hur bra den här dagen var) och jag tyckte de verkligen var jättefina! Så jag blev jätteglad och även jättetacksam över att min syster är så duktig på att fånga de bästa stunderna i livet med sin kamera. Så nu kommer jag att titta på dessa bilder, blicka tillbaka till den där fantastiska dagen och bara le för att det var så himla bra.  

Ett bra avslut på helgen

På både fredags och lördags kvällarna så var jag på jobbet och jobbade för fullt. Så på söndagen var det äntligen dags för lite ledighet efter en vecka fullt med jobb. Så jag tog lite sovmorgon för att sedan åka tillsammans med mamma hem till min syster i Enköping för att hälsa på lite. Det var en väldigt mysig dag, umgicks med mamma och min syster hela dagen vilket verkligen var guldvärt!
På kvällen åt vi Chopchop till middag och kollade på film. Ett perfekt avslut på denna vecka. 

Idag vaknade jag runt klockan 11. Jag ska ta och åka till jobbet för ett pass 14.30-23 och sedan ska jag somna så fort jag kommer hem pågrund av att imorgon jobbar jag 5-13. Det kommer bli lite jobbigt, men får ta en powernap när jag kommer hem igen och kämpa mig igenom dagen. 

Imorgon efter jobbet ska jag också åka och hälsa på Stina i hennes nya lägenhet! Ska bli så kul att äntligen få hänga lite med den guldklimpen då det var oerhört längesedan vi gjorde det utanför jobbet. Så det ska bli supermysigt att spendera tisdagens lediga eftermiddag hos henne.

Hoppas ni får en fin start på veckan, 
puss & kram!

Bevisa att du inte kommer såra mig

Jag är rädd för att bli djupt sårad. Så djupt sårad att hela magen fylls av en enda stor klump som svider så mycket att magen viker sig dubbelt.Så djupt sårad så att hjärtat slår hårdare och varje slag skär sig genom kroppen så jag inte har något annat val än att gråta pågrund av smärtan. Att bli sårad gör ont. Det gör så ont att man blir så fruktansvärt rädd för smärtan. Så fruktansvärt rädd för att bli djupt sårad.

Det är inte konstigt att tillit är ett problem i relationer. För att bli sårad är en del av dagens vardag, där man ska hantera sina känslor för att man gång på gång blir utsatt för det. Man ska hantera sin smärta, tvinga fram ett leende fast kroppen bultar av smärta på både insidan och utsidan. För att bli sviken och lurad, det är något man kan räkna med idag.

När en annan person som du själv har valt att ge ut hela din tillit till, ser dig i ögonen och säger en sak. Men sedan påvisar personens handling en helt annan sak. När den personen har lovat och säger att den ska hålla ett löfte, men sedan bryter det som om den enbart var gjord av en skör tråd. När dina löften för den här personen är gjorda av den hårdaste stålen för att du själv aldrig kommer bryta dem.

Det är därför jag är så himla rädd för att ge ut hela mig själv och bygga dessa löften av stål. Jag vågar inte, för jag är för feg. En feghet som har skapats för rädsla av att bli sårad. För jag har sett alldeles för många människor i ögonen och litat på deras ord som sedan visat sig vara en lögn. Jag har alltid sett det bästa i andra, men det har blivit till min svaghet pågrund av att det bara varit en fasad som kan bygga upp en tillit för att sedan ha sönder den. 

Jag har blivit förstörd och skadad. Alldeles för många personer har tagit min förmåga att lita på andra ifrån mig och valt att inte lämna tillbaka den. Trots min vilja att försöka ta den tillbaka. har det slutat utan framgång. Så här står jag med alldeles för lite tillit att ge ut. För jag tänker spara den lilla mängden jag har kvar till människor som förtjänar att få den. Så jag tänker fortsätta vara rädd, fram tills du har bevisat att det inte är dig jag behöver vara rädd för. 

Nytt: Inför bergsbestigning

Här om dagen var jag på stan tillsammans med Nellie. Mitt bland alla pratstunder och fikapauser så gick vi också i affärer. Jag hade en del på min inköpslista inför Tanzania som jag tänkte kolla på.

Fick med mig först ett par vandringssockor i ull från Naturkompaniet. 349kr för fyra stycken strumpor och jag behövde dubbla uppsättningar vilket gjorde att jag totalt betalade 700kr för två uppsättningar vandringssockor. Ja, tycka vad man tycka vill om priset, men jag har fått det rekommenderat pågrund av väldigt känsliga fötter att investera i ett par ordentliga strumpor. För vissa har varit tvungna att avbryta sin bestigning pågrund av för jobbiga skavsår eftersom man går hela dagarna. Och hur förjävligt vore inte det, att behöva avbryta äventyret bara för en sak som man faktiskt kan förebygga och undvika?

Jag fann mig också en dunjacka på REA, så passade på att köpa den. Dels för att det verkligen kan bli kallt uppe på glaciären men också för att jag faktiskt är i behov av en i vinter. En sån där som inte ska vara speciellt moderiktigt utan helt enkelt enbart värma. 400 kronor på Stadium!

Bästa kapet blev ändå byxorna ni ser ovanför på bilden. Jag har länge klurat på hur jag ska göra med byxor, då det finns speciella vandringsbyxor så som de ni ser ovanför. MEN alla dessa jag har sett innan har kostat över tusenlappen och jag har helt enkelt inte känt att det varit värt det då jag verkligen kände att jag kunde få bättre pris. Så min magkänsa hade rätt, den äger, så jag hittade dessa för 50%, satt som en smäck och ett otroligt bra pris på 500 kronor! De är så bra för att man kan korta av dem till shorts då vädret kan växla rejält när man befinner sig så högt upp. Så en nyckel till att varken bli för varm eller för kallt, är rätt utrustning och då blev det perfekt när jag hittade dessa byxor. 

Puss & kram!

Throwback Mallorca 2015

Tre bilder från Mallorca förra året. Jag, min syster och min mamma åkte på semester till den helt underbara ön Mallorca. Tio dagar av sol, bad, äventyr i bergen och runt om hela ön. Det var ett par bra 10 dagar och jag hittade skivan med alla bilder från min systers systemkamera här om dagen när jag rensade lite i mitt rum. 

Så varför inte inviga denna fredag med tre bilder från denna resa?

En dag på jobbet & studentfoton

Idag började min dag redan klockan 4 på morgonen då klockan ringde. Medan majoriteten av folk i min ålder spenderade lill-lördagen ute och festade, försökte jag sova för att min torsdag började klockan 5 på jobbet. Mitt första öppningsskift på över ett år skulle jag tro, så först var det rätt tufft att ta mig upp ur sängen och även somna kvällen innan. Efter cirka fyra timmars sömn tog jag mig upp för ett dubbelt så långt arbetspass. 

 Lite ringrostig var jag på passet, då jag kan rutinerna men eftersom det var ett tag sedan var jag tvungen att dubbelkolla efter varje steg i öppningen så allt blev ordentligt gjort. Det resulterade i att jag blev lite efter klockan, men det gick bra ändå! 

Jag som i vanliga fall jobbar stängningar och har gjort det hela vintern samt våren för att det passar med mitt schema i skolan, så var det svårt att inse vad klockan egentligen var. Så när frukostmänniskorna innan klockan 8 kom i en liten rush så önskade jag de flesta trevlig kväll istället för dag.. Ja, det blev ju lite fel och jag bjöd nog mina gäster på en del skratt. 

När jag kom hem tog jag en liten nap innan jag fixade en del med städ och tvätt. Sedan så såg jag också att jag hade fått paket från studentfotograferna. Och där låg katalogen med alla studentfoton över hela Uppsala så jag kikade igenom den. Verkligen en jättefin bok då jag tyckte om designen samt framsidan otroligt mycket!

Jag blev förövrigt överlycklig på studentdagen då jag fick sitta ner!  Jag brukar alltid hamna i mitten av mitten så att säga pågrund av min så kallade "medellängd!
Så som sista skolfotot någonsin, fick jag sitta ner, woho.

Min kväll kommer avslutas med lite serietittande innan läggdags för imorgon väntas återigen jobb, men denna gång stängning 15-00. 
Hoppas ni har haft en fin dag allihopa!
Puss & kram.

En dag i juli

Hej på er! Jag är precis hemkommen från stan efter att ha suttit utanför huset för jag blev utelåst ett tag. Hade glömt mina nycklar så får skylla mig själv litegrann, men la mig i solstolen i väntan på att mamma skulle komma hem. 

På schemat idag stod en tur på stan och fika med Nellie. Så mysig dag, att bara strosa runt i affärer och fika på två olika uteserveringar under denna tid. På min shoppinglista stod en del saker till Tanzania resan och jag hittade mycket fint för bra priser. Kommer visa er sen! 

Ikväll ska jag fixa en del här hemma innan det är dags för tre dagar med jobb igen. Börjar klockan 5 imorgon så ska också se till att gå i säng lite tidigare än vanligt för att orka imorgon. 

Hoppas ni har en fin dag i solen, 
puss & kram!

 

 

Jag finns på youtube: karlsson.forme.se

Hej alla mina fina läsare! För ett tag sedan så sa jag att jag hade en hel del roligt till er att erbjuda och äntligen så tänker jag dela med mig om en av sakerna. Jag har startat upp en egen youtube kanal under namnet: karlsson.forme.se.

WOHO, känner jag då jag verkligen vill dela med mig om allt jag har framför mig främst med fokus på mina kommande resor. Så jag kommer att försöka uppdatera min kanal lite hipp som happ med intressanta videos för er som är intresserade! 
Jag kommer också att posta en del videos kring mina resor, både så kallade aftermovies där jag visar klipp från resorna men också videos med alla förberedelser. 

I nuläget ligger enbart en film uppe, en aftermovie från öluffen i Grekland som ni ser här nedanför. Men oroa er inte, jag har en hel del på gång som kommer att postas inom en mycket kort framtid!

Hoppas det kommer att uppskattas att också få följa mina resor via videos. 
Puss & kram!