JULIA KARLSSON

Summering av 2015: Oktober, november & decemberOktober: Nu var det på riktigt höst och i början av månaden tog mina krafter slut. Jag hade väldigt svårt att hitta motivation till allt i vardagen, men fortsatte ändå att försöka kämpa med det. I mitten av månaden kom höstlovet väldigt lägligt, där det bjöds på ett antal oförglömliga kvällar av festligheter och gott sällskap. Också då träffade jag min bästa vän igen där vi hade som vanligt alldeles underbart tillsammans i Stockholm. I oktober var det också dags för Halloween vilket är så galet roligt enligt mig! 

November: Denna månad började med en helg fullt av festligheter då Emma äntligen fyllde 18 år! Också världens bästa mamma fyllde år.
För att summera resten av november, var det väldigt få ljusglimtar för min del. Hamnade i en ganska så rejäl svacka i livet där jag på riktigt fick mental breakdown varje dag i två veckors tid. Två gånger skedde det i skolan, tur att jag hade mina goa klassisar där som kunde peppa mig i allt det jobbiga. Anledningarna till varför jag bröt ihop var helt enkelt för många då det var press från allt i livet samtidigt som ett problem som jag lämnat bakom mig för längesedan, dök upp igen och bara satte för stor press på mig. Tog mig ändå upp på fötterna igen i slutet av månaden och kunde successivt bygga ett leende på läpparna igen, också tack vare att en ny person oväntat steg in i livet och glatt överraskade mig. 

December: Jag måste säga att jag avslutar året 2015 på allra bästa sätt. December månad har varit helt perfekt i mina ögon då den har givit mig energi till att klara av både skola och jobb. Har inte jobbat så mycket som jag gjort nu i december på hela året, vilket jag bara tycker är sjukt kul! Jag har också klarat av att skriva klart mitt gymnasiearbete som inte ska vara klart förrän i vår samt fått andra bra resultat såhär efter halva trean. 

Jag är också så otroligt tacksam över alla nya relationer jag har byggt upp under detta år. Först är det relationen till mig själv, där jag vuxit som människa så otroligt mycket och kan idag se på mig själv med stolta ögon. Det är något som jag tror är väldigt viktigt och är därför väldigt glad över det! 
Jag är också så glad över alla andra personer i mitt liv, både nya som gamla, som jag har kommit närmre och haft det så otroligt roligt med.
Tack 2015, för ett helt fantastiskt år. Nu välkomnar jag 2016 med öppna armar som jag garanterat tänker ta vara på!

Summering av 2015: Juli, augusti & septemberJuli: Sommaren var här och jag fortsatte njuta på. Jobbet började denna månad vilket bara var roligt för min del då jag blev arbetsledare vilket gav helt nya uppgifter och möjligheter på jobbet. Det blev roligt att vara där! Värmen var väl inte på topp under denna månad, som vanligt på svenska somrar, ta bara ett exempel från Snoop Doggs konsert då det spöregnade hela kvällen. Tror aldrig jag har varit så blöt i hela mitt liv, men det gjorde inte så mycket för stämningen var ändå bäst den kvällen! 
Jag tog också en trip ner till min bästa vän i Skövde där vi hängde och hade det så galet roligt, som vanligt. Annars bjöd månaden på något bad, picknickar och annat roligt med de människor jag trivdes allra bäst med! Jag fortsatte att utvecklas till en bättre människa än tidigare och kunde nu säga att jag varit lycklig i över tre månaders tid, för första gången på flera år. Främst var jag lycklig över att jag skapat denna känsla helt själv, tack vare att jag började ta hand om mig, mitt liv och alla inblandade i det. 


Augusti: Sista sommarmånaden detta år som jag passade på att ta vara på. Denise fyllde 18 så vi firade henne på en härlig sommarkväll och och dessutom hade jag precis börjat köra skift på jobbet. Utöver det låg jag i solstolen och gled runt i mina solglasögon när molnen inte var i vägen

I mitten av månaden började tredje och sista året på gymnasiet. Jag började det med spänning och en förhoppning om att det skulle gå bra. Det började ändå helt okej då jag kom igång rätt bra med alla arbeten och projekt som ska göras. Samtidigt körde jag stenhårt på jobbet, cirka fem kvällar i veckan samtidigt som skolan började vilket jag hade energi till för det var så roligt. 


September: Hösten knackade på dörren samtidigt som löven föll mot marken och regnet kom ännu tätare. September var en månad där livet bara rullade på utan så mycket tankar kring det. Några roliga fester och häng med vänner samt familj bjöds det på samtidigt som jag kämpade på i skolan och jobbet. Jag trivdes i ett fullspäckat schema då jag fungerar allra bäst då. Mer än så kan jag inte säga om september då det flöt på utan större problem. 

Summering av 2015: April, maj & juni

April: Hemkommen från Jukkasjärvi med ett leende på läpparna fortsatte jag att ta varje dag som den kom. April bjöd på vår väder med mycket sol och härliga stunder med mina nära & kära. Det blev även en hel del jobb för min del då jag i denna månad ville öka på mina timmar. Med min Iphone 4s fotade jag allt jag bara kunde för att minnas hur tacksam jag var över allt i mitt liv och hur glad jag var. Att värmen var påväg gjorde bara livet ännu bättre! Skolan flöt på som aldrig förr och det visade sig i goda resultat. Även träningen blev något jag valde att fokusera mycket på, här hade jag personbästa i alla sorters övningar och ja, livet levererade. 
Maj: Hittills årets bästa månad för min del. Jag valde att prioritera mig själv och det som jag värderar allra mest här i livet. Tidigare var min personlighet något jag inte var speciellt stolt över utan försökte bara dölja vem jag var pågrund av skam. Självkänslan och självförtroendet gick från botten till toppen under denna månad då jag la så mycket fokus på bara mig själv och att jag skulle må bra. Jag sa "ja" till saker jag tidigare sa "nej" till och tvärtom, allt för att göra mig själv nöjd. Jag började ta hand om mig själv och se mig själv i mitt liv då jag förstod att det är jag som är huvudperson i mitt eget liv. Hur sorgligt det än låter, var jag inte det tidigare utan jag anpassade mig alltid efter vad andra tyckte och tänkte. När jag väl började ta hand om mig själv, kunde jag ta hand om alla relationer jag hade runt omkring mig vilket gjorde att alla dessa också förstärktes. Jag började också ta för mig mer, vilket resulterade i bättre kontakt med fler människor runt omkring mig. Framförallt började jag umgås med mina kollegor från jobbet vilket jag inte ångrar en enda sekund då de är helt amazing. Jag växte verkligen under denna månad efter att ha haft en riktig kris, till att bli en bättre version av mig själv. 
Mitt bland allt detta gick min morfars sambo bort i cancer bara två veckor efter beskedet. Detta var väldigt jobbigt då det tog hårt på familjen, men hon är en fin ängel uppe i himlen nu. 
Juni: Skolår nummer två i gymnasiet tog slut efter att ha kämpat som aldrig förr. Plugget var verkligen tufft i slutet av tvåan, framförallt då jag hade så höga krav på mig själv att nå mina uppsatta mål. Efter nationella i matte och spanska grät jag av lycka för att det var över och jag började gråta ännu mer när jag fick resultaten från årets gång. Kändes som en lättnad inom mig, en bekräftelse på att hårt slit alltid belönas. Skolan har alltid varit viktig för mig och genom mina år i skolbänken, har jag alltid blivit kallad för plugghäst och så vidare. Ja, jag kan stolt säga att det är jag och det är så värt det. 

Den 6/6 tog jag sommarlov och åkte iväg till Mallorca i 10 dagar. Så välbehövligt att åka iväg med min mamma och syster. Jag och min syster åkte runt hela ön på dessa dagar, både upp i bergen och ner till olika kuster. Riktigt rolig resa var det, framförallt när man har den bästa systern i hela världen med sig. 

Väl hemma i Sverige igen, hade jag semester från jobbet i ytterligare två veckor. Då passade jag på att njuta av sommaren då jag och Emma åkte iväg till Cityfestivalen i Västerås, badade och bara njöt av ledigheten. Dagarna kom som de kom vilket bara var helt underbart. 

 

En ny vecka i Sälen

Hej på er!
Gårdagen blev allt annat än lugn. På kvällen spelade vi kort och började sedan dricka vin vilket var väldigt trevligt. Sedan hade de andra säsongarna från donken förfest i sin stuga som vi gick vidare till. Därefter blev det krogen här i Lindvallen vilket var väldigt kul då det var mycket folk och roligt sällskap! Det tog oss en och en halv timme att ta oss hem i kylan sen, väl hemkommen i stugan somnade jag helt slut i min säng. Fyra timmar senare ringde min väckarklocka för det var dags att ta en promenad till bussen och sen bussen till jobbet. Där jobbade jag 10-16 vilket var rätt mört men rätt kul för att det rullade på ordentligt. Efter jobbet somnade jag i sängen och nu är det käk igen. Får se vad kvällen har att erbjuda, blir nog lite häng med mina stugkompisar. 
Puss & kram.

Summering av 2015: Januari, februari & mars

Januari: När jag bläddrade genom mitt bildarkiv från januari månad, fanns det endast fem stycken bilder. Dessa ovanför är tagna ungefär vid denna tidpunkt, den första är från julen 2014 och den andra från januari 2015. För mig började året relativt bra, jag hade ett par nyårslöften som inkluderade mer träning, bättre koll på ekonomin och så vidare. Dessa vanliga löften, som man säger att man ska skärpa sig med men så blir det som det blir med dem. Men ett löfte som jag gav till mig själv vid nyår var iallafall att jag skulle ta mitt körkort precis vid den tidpunkt då jag fyller 18. Därför satte jag igång med ren hårdkörning efter nyår då jag tidigare bara övningskört med mamma. Jag började gå kurser och övningskörde ännu mer än tidigare med mamma men också på körskola. Samtidigt hade jag vanligt plugg i skolan och även fullt med jobb. Så denna månad minns jag som stressig och fullproppad av måsten, mer än så kommer jag faktiskt inte ihåg. 

Februari: Denna månad var startskottet för min blogg, då jag startade upp den. Detta var också månaden som jag sett fram emot så himla länge! I slutet av den, var det dags för mig att fylla 18 år vilket jag firade in på bästa sett med människor jag ville ha där vid min sida. Kvar från mitt firande av min 18-års dag så har jag ett hack i min framtand efter att ha slagit i en glasflaska, vilket är lite kul då det bara påminner mig om  hur roligt jag hade då!
Jag uppfyllde också mitt nyårslöfte då jag klarade mitt körkort på första försöket och det är idag den bästa känslan jag hittills har fått uppleva. Wow, det var så härligt att sätta sig ensam i bilen och köra helt själv efter att ha kämpat i två månader för att kunna klara av det. Mars: Månaden började med snö liggandes på marken men jag levde med mer värme än någonsin. Så lycklig över mitt körkort, mitt firande av mina nyblivna 18 år och sedan hur jag trivdes i min vardag med familjen, vänner, jobb och skolan. Detta sattes dock på spel i slutet av månaden då jag utsattes av en rejäl kris i mig själv pågrund av ett uppbrott. Här måste jag på riktigt tacka min mamma, min syster och mina två vänner Emma och Denise för att jag klarade mig genom det på ett så snabbt sätt som jag ändå gjorde. Så tacksam över att de fanns vid min sida och verkligen bevisade det! 
Även den näst sista dagen i mars åkte jag och min syster till Jukkasjärvi och ishotellet, vilket verkligen var mer än välbehövligt. Ett minne för livet måste jag säga, helt fantastiskt det var!

Framme i Lindvallen

Hej hopp!
Klockan 6 imorse gick bilen från Uppsala till Sälen där jag åkte tillsammans med tre andra kollegor. Jag hade sovit cirka 4 timmar denna natt så var rejält trött och somnade därför väldigt skönt i bilen hela vägen upp till fjället. Väl framme, ungefär klockan 6, var det bara att sätta på sig arbetskläderna och springa på i kassalinjen för min del. Det var superkul faktiskt med lite nya miljöer och ett helt nytt tempo, så det kändes bra. Därefter åkte vi direkt till stugan för att görs iordning lite, men vi somnade direkt i våra sängar för vi var så trötta. Till middag blev det kebab vilket var gott och nu är vi hemma i stugan igen. Jag ska bara ta det lugnt ikväll för jag är helt slut och imorgon är det dags för jobb igen.
Puss & kram.

Mellandagarna

Hej och hallå! Nu är julen över för detta år och jag måste summera den som väldigt bra. Jag kom hem tidigt imorse från Enköping och satte mig sedan för att skriva klart min ansökan till Tanzania och betalade räkningar. Nu ska jag ta och glida in till stan, sen imorgon bitti kl 6.00 åker jag iväg till Sälen med jobbet för att jobba på McDonalds Lindvallen och om det hinns med, åka lite skidor. Ska bli kul och kommer hem nästa vecka igen! Puss & kram.

Christmas day

Då var det juldagen vilket innebär ännu mer julfirande för min del. Varje år brukar hela pappas sida av släkten samlas hemma hos farmor för julmat och firande. Jag vaknade dock på helt fel sida imorse och var bara allmänt irriterad, troligen pms varning haha. Ännu värre blev det när min bil krånglade och inte ville starta när jag skulle åka iväg på ett snabbt ärende. Fick låna mammas bil som tur var och måste ta den till Enköping nu också eftersom min inte vill fungera. Så om ett litet tag ska jag åka till pappa i Enköping och hämta upp honom för att sen glida hem till farmor. 
Har precis käkat lite och innan det var jag ute på en terapi löprunda pågrund av mitt dåliga humör. Nu känns det mycket bättre som tur är. 

Senare ikväll ska jag åka förbi min systers pojkvän också för att catcha upp lite med honom så det ska bli roligt! Efter det ska jag hem till Uppsala för att se vad kvällen har att erbjuda, antingen är det sängen eller något helt annat eftersom det är juldagen. 

Hoppas ni får en fin juldag iallafall!
Puss & kram!

Julafton

God jul på er! För idag är det julafton och herregud hur snabbt tiden har gått. Idag tog jag sovmorgon fram till klockan 10 och efter det klev jag upp för att äta julmacka med mamma. Där öppnade vi lite julklappar och hade det mysigt. Därefter badade jag min hund, fixade mig och städade inför att mormor och morfar skulle komma över. När de kom, var det dags för Kalle Anka som vanligt klockan 15 och efter det åt vi julmat. Efter maten var det dags för lite mer julklappar och blev väldigt glad för allt!

Nu ska vi umgås lite mer och sedan är denna dag slut. Ännu en julafton som har gått, den mysigaste högtiden på året. 
Hoppas ni har haft och har en fortsatt bra jul, 
puss & kram!

It's time for Africa


De senaste tre åren har jag haft en dröm. Det har ständigt funnits inom mig att jag vill göra detta efter studenten, det är en av alla mina drömmar. Det kanske låter klyschigt när jag säger det, men jag känner så starkt för denna dröm. Jag har i tre års tid velat åka till något land i Afrika för att volontärarbeta med barn. För att hjälpa och för att ge dem bättre möjligheter i livet. När jag en dag i våras pratade med min mormor om hennes resor, berättade hon om när hon reste till Tanzania. Genast fastnade jag för det landet, ett av världens mest fattiga och jag valde i somras att det var dit jag ville åka. Moshi är den lilla byn som ligger strax intill berget Kilimanjaro, dit jag ska åka för att undervisa barn och hjälpa till på ett barnhem i sex veckor. 
Jag har också valt att lyfta fram min lite mer galna sida på samma gång, därför ska jag åka på safari, en av alla saker som finns med på min bucket-list. Men jag ska också bestiga Kilimanjaro under en veckas tid, något som också varit en stor dröm. 

Augusti nästa höst är det dags för avresa mot mina drömmar och jag blir helt till mig vid bara tanken på det. Jag vill jobba med detta i min framtid, jag vill hjälpa världen och jag vill ge människor den chans som alla förtjänar. Detta är ett steg på vägen och jag kan inte vara lyckligare över att resan nu, äntligen är bokad! 

Det bästa sättet att påbörja jullovet

Vid klockan 18 på måndagskvällen kom tjejerna till mig. Där blandade vi lite drinkar, snackade skit, spelade lite spel och bara umgicks. De är så härliga hela bunten, aldrig en tråkig stund med dem! 
Vid halv tolv ungefär tog vi oss till bussen in till stan för att sedan fortsätta kvällen på BJ som också bjöd på mycket dans, skratt och sköna människor. 
Kvällen avslutades på ett mer tråkigt sätt, men sammanfattningsvis var det en kanonkväll. Kunde inte tänka mig ett bättre sätt att påbörja jullovet på verkligen! 

Tisdagen vaknade jag rätt mör efter cirka fyra timmars sömn tog jag mig in till stan för två möten på varandra. Därefter var det jobbdags 17-22 där det bara rullade som in i tusan. Det var inte en enda lugn stund så när jag gick därifrån var jag helt slut. Annars så hände också massa annat skit under dagen, som att jag trodde att jag tappat mitt bankkort, mitt busskort ville inte ladda på nya pengar och massa annat. Som tur var åkte jag till Erik efter jobbet där vi kollade Johan Falk. Fattar inte att jag missat den serien tidigare, den är riktigt bra faktiskt! 

Nu kom jag precis hem och ska ta tag i lite julstök med mamsen. Ska också föreslå om vi kan äta kebab ikväll, för det är jag sjukt sugen på såhär i skrivande stund. 
Ska slå in de sista julklapparna, baka färdigt lussebullar, städa lite och sedan är det klart inför morgondagen. Redan julafton, helt sinnessjukt hur snabbt tiden går nu för tiden.

Hoppas ni får en bra dan före dopparedan. 
Puss & kram

Den sista julavslutningen någonsinI måndags så var det dags för julavslutningen, den sista jag någonsin har i skolan. Klockan 10 började den där det bjöds på lite julmust och annat gott. Därefter var det spexdags, där alla klassen har spelat in ett varsitt där man gör roliga saker som till exempel klär ut sig till lärarna och driver med dem. Vårt egna julspex var istället lite driv med lärarna men också en hyllning till vår coach John. Vi gick sen upp på scenen för att ge honom lite julklappar vilket gjorde honom väldigt glad. 

Efteråt tog jag och tjejklassisarna en fika och hade lite mys för att fira in jullovet. Därefter åkte jag en snabbis till Erik för att sedan åka hem för att fixa mig inför kvällens festligheter. 
Så nu har jag äntligen jullov vilket är oerhört behövligt. 
Puss & kram.

En perfekt helgDet här var min första helt lediga helg från jobb på två månader. Och vet ni vad, den kunde inte bli mer perfekt!

På fredagen hade jag en lugn skoldag med sovmorgon. Där hade vi mest betygsamtal och julavslutning med vår lärare Isabelle. Hon ska lämna oss på Jensen och flytta till Celsius, kommer sakna henne så mycket! Så vi hade lite karaoke och annat skoj på den lektionen. Jag redigerade också klart vårt julspex som blev bättre än jag trott faktiskt. Efter skolan så käkade jag och bästa tjejklassisarna tacogratäng i matsalen och efter det mötte jag upp Elin på stan. Så mysigt att gå i affärer och leta julklappar med henne samt bara prata om allt mellan himmel och jord. Det är fem år åldersskillnad mellan oss, men ändå fungerar vi så bra ihop! Hon är guldvärd. 
Efter det åkte jag hem till mamma och bara dog i soffan framför en film med henne och hunden. Så mysigt och så längesen jag bara var med mamma och myste!

Lördagen erbjöd på 13 timmars sömn, lussebullebak och  jobb i 2,5 timme på kvällen bara för det krisade. Även om det var min lediga helg, gjorde det inte så mycket att jobba dessa ynka timmar för att vi var bästa teamet på plats. Efter det körde jag direkt till Linn där det bjöds på festligheter med de bästa tjejerna. Helt sjukt hur kul man har med dem, det var verkligen en välbehövlig kväll. Avslutade den skedandes med Nellie i en liten fåtölj vilket var rätt mysigt fast inte så skön sömn. 

Söndagen vaknade jag bredvid Nellie och vi hjälpte Linn att städa lite. Jag fick sådana sjuka cravings efter Mcdonalds mat, så jag bokstavligen tvingade med dem ut så jag kunde köpa min mat. Efter det mös vi i Linns säng och bara snackade vilket också var väldigt välbehövligt. Efter det åkte jag hemåt, tog en snabb dusch för att sen åka in till stan igen för att avsluta denna perfekta helg hos Erik vilket var väldigt mysigt. 

En sån här helg kan jag leva på länge, att bara ta vara på ledigheten var sjukt skönt. Nu väntar ett jullov på mig, helt galet skönt det med. Ska passa på att njuta för att sedan påbörja min sista termin någonsin i gymnasiet. 
Puss & kram.

Ett nytt försök


Hej på er!
 
Jag vet att jag sa att jag skulle skärpa mig, men det gick sådär med det. Livet kom emellan helt enkelt plus att min skoldator har gått sönder så den går inte att skriva från. Därav har det inte blivit några inlägg som jag skyller min lathet för. Iallafall har jag haft bra veckor sen jag sist skrev. Det har rullat på i skolan med allt plugg, jobbet har levererat mycket timmar och mycket tid har spenderats med alla underbara människor i min närhet. 

På bilderna ovan ser ni bara lilla mig och även en julklapp vi fick av vår coach. Han hade fixat små påsar till alla personer i klassen där han garnerat pepparkakorna med allas namn. Hur gulligt är det inte? Jag började nästan gråta när vi fick pepparkakorna, som den känslosamma människan jag är. Jag har nu avslutat allt plugg för denna termin, genom att skriva klart mitt gymnasiearbete och avslutar en psykologikurs med bra resultat. Det var väldigt skönt att skriva klart mitt gymnasiearbete innan jul, för det innebär en mindre kurs för mig nästa termin, wiho. 
Ja, hoppas ni vill stanna kvar här, för nu utlovar jag mer uppdatering från min sida. 
Puss & kram.

Upp